Elektrische draaischijf Steenuil RF100

We kregen vaker vragen of we ook cursussen draaien op een elektrische schijf willen verzorgen. Dat idee hebben we verder uitgewerkt toen we ook daar de ruimte voor vrij konden maken. We hebben toen ook gekozen om zelf de beste draaischijf te bouwen. Hier hebben we 2 jaar aan gewerkt met puzzelen, onderzoeken, experimenteren. Met het uiteindelijke resultaat zijn we zeer tevreden. Het is een lust voor het oog, een sieraard in het atelier, krachtig, praktisch, duurzaam en efficiënt en we noemen de draaischijf, die gebouwd is voor een levenlang draaiplezier,
Steenuil RF100.


Volledig in eigen beheer hebben we een unieke robuuste en stabiele elektrische draaischijf ontwikkeld. Deze is gemaakt van roestvrij staal en is ontworpen voor intensief gebruik. Het draaiplateau heeft diameter van circa 35 centimeter bestaande uit massieve aluminium schijf die linksom en rechtsom kan draaien en is dubbel gelagerd. De schijf is voorzien van centreercirkels en is voorbereid voor gebruik van pinnen (10inch/25,4cm). De machine is makkelijk in onderhoud, geluidsarm, weegt circa 50 kilogram, afmetingen 45x65 cm en hoogte van 50-60cm (in hoogte verstelbaar) en heeft een groot los voetpedaal voor het traploos regelen van snelheid van het draaiplateau. De machine heeft verder een noodstop, het draaiplateau gaat tot circa 250 omwentelingen per minuut, heeft krachtige motor (550 W) en een draagvermogen van meer dan 100 kilogram. Dit laatste betekent dat een gemiddeld persoon het draaiende draaiplateau niet met zijn kracht stil kan zetten tijdens het centreren van een grote hoeveelheid klei.
De draaischijf is voorzien van wieltjes waardoor de draaischijf eenvoudig en zonder veel kracht te verplaatsen is. Dit is makkelijk als je telkens na het draaien de draaischijf weg moet zetten. De hoogte van de draaischijf met wieltjes is instelbaar van 55-60cm. Kortom een complete en betrouwbare draaischijf, waarvan de productie in eigen beheer ligt en met 2 jaar fabrieksgarantie.

Dit alles voor een scherpe prijs van slechts 1489 inclusief BTW ( 1230,58 exclusief BTW), exclusief verzendkosten en zolang de voorraad strekt. Voor bezorgkosten rekenen wij € 0,60 per kilometer enkele afstand.

Soms zijn er gebruikte draaischijven te koop. Interesse dan neem contact met ons op.

Informeer vrijblijvend via het contactformulier, stuur een mail naar info@MaakplaatsdeSteenuil.nl of kom de draaischijf zelf bij ons bekijken en proberen.

Wieltje elektische draaischijf
Vaas op draaischijf
Frans in actie met de elektische draaischijf
Elektische draaischijf

CONTACT

Adres:

Brouwersweg 6 5981NG, Panningen

Telefoon:

077 3079579

of

06 13034223

© 2022 Maakplaats de Steenuil. All Rights Reserved | Bank: NL50 RABO 0351 7918 68 | kvk: 65379519 | BTW nr: NL856088523B01 | Design by W3layouts